Untitled design 35

Το χιόνι μπορεί να είναι επιβλαβές για τα πλακάκια για διάφορους λόγους:

Βάρος: Το χιόνι μπορεί να αυξήσει το βάρος πάνω στα πλακάκια. Εάν το χιόνι είναι πολύ βαρύ, μπορεί να προκαλέσει καμπυλώσεις ή και ρωγμές στα πλακάκια, ιδίως αν αυτά δεν έχουν σωστή εγκατάσταση ή είναι πολύ λεπτά.

Υγρασία: Όταν το χιόνι λιώνει, μπορεί να δημιουργήσει υγρασία που μπορεί να διεισδύσει στα πλακάκια και να προκαλέσει αποσύνθεση, εξάλλου με την επανεμφάνιση του χιονιού το νερό μπορεί να προκαλέσει πάγωμα που επίσης είναι επιβλαβές.

Αλάτι αποψίλωσης: Σε περιοχές όπου χρησιμοποιείται αλάτι για την αποψίλωση του χιονιού, το αλάτι μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην επιφάνεια των πλακακίων και να την καταστρέψει με την πάροδο του χρόνου.

Αλλαγές θερμοκρασίας: Οι αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας από το ψύχος του χειμώνα στη ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να προκαλέσουν συστηματική διαστολή και συστηματική σύσταση των πλακακίων, προκαλώντας ρωγμές και ζημιές.

Για να προστατεύσετε τα πλακάκια σας από αυτούς τους κινδύνους, ακολουθήστε τις συμβουλές που ανέφερα προηγουμένως για την προστασία από το χιόνι και τις κακές καιρικές συνθήκες.

Για να προστατεύσετε τα πλακάκια σας από το χιόνι, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές:

  • Καθαρίστε τον χιονισμένο χώρο: Κρατήστε τον χώρο γύρω από τα πλακάκια σας καθαρό από χιόνι. Χρησιμοποιήστε ένα χιονοπλάστ για να αφαιρέσετε το χιόνι και να αποφύγετε το βάρος του να πιέζει τα πλακάκια.
  • Χρησιμοποιήστε αλάτι αποψίλωσης: Εάν υπάρχει περίπτωση να παγώσει το χιόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι αποψίλωσης σε μικρές ποσότητες για να λιώσει το χιόνι και να αποφευχθούν τυχόν παγωμένες επιφάνειες. Φροντίστε όμως να μην χρησιμοποιήσετε υπερβολικά αλάτι, καθώς μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα πλακάκια.
  • Χρησιμοποιήστε προστατευτικά υλικά: Εάν ανησυχείτε για την προστασία των πλακακιών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά προστατευτικά υλικά όπως πλαστικά προστατευτικά καλύμματα ή υαλοβάμβακα.
  • Συντηρήστε τις αντιολισθητικές ιδιότητες: Εάν τα πλακάκια σας έχουν αντιολισθητική επιφάνεια, φροντίστε να διατηρήσετε αυτήν την ιδιότητα καθαρίζοντάς τα τακτικά από λάσπη και ρύπους.
  • Προστατεύστε από αλλαγές θερμοκρασίας: Κρατήστε υπόψη ότι οι αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές στα πλακάκια, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε αιφνίδιες θερμοκρασιακές αλλαγές.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία των πλακακίων σας από το χιόνι και τις κακές καιρικές συνθήκες.

Αφήστε μια απάντηση