Untitled design 58

Τα λουλούδια και οι γλάστρες είναι η τέλεια πινελιά αισθητικής σε κάθε βεράντα ή μπαλκόνι. Μας φτιάχνουν τη διάθεση, απωθούν τα έντομα και γεμίζουν τον χώρο με την ομορφιά και το άρωμα που αφήνουν. Ωστόσο όμως μπορεί να μας αφήσουν φοβερά δύσκολους λεκέδες στα πλακάκια μας.


Οι λεκέδες στα πλακάκια πολλές φορές δημιουργούνται από υπερβολικό πότισμα ή από αμέλεια μας καθώς δεν έχουμε τοποθετήσει το ειδικό πιατάκι κάτω από τη γλάστρα μας για να συγκρατεί το νερό.

Πως όμως φεύγουν αυτοι οι λεκέδες από τα πλακάκια μας;
Εδώ πρέπει να σας επιστήσουμε την προσοχή καθώς δεν πρέπει να καταναλώνετε προιόντα τα οποία περιέχουν ισχυρά χημικά. Ο λόγος είναι απλός: μπορούν να αλλοιώσουν το χρώμα και την υφή του πλακιδίου ενώ πολλές φορές μπορεί να επηρεάσουν και τη συνοχή των αρμών μας.

Σας προτείνουμε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε προιόντα της μάνας φύσης και τα οποία βρίσκονται ήδη στη κουζίνα σας!

Ποια είναι λοιπόν η μυστική συνταγή για να καθαρίσετε άφοβα τους λεκέδες πάνω στα πλακάκια σας:
-Ρίξτε στα πλακάκια μαγειρική σόδα και ξύδι.
-Περιμένετε να δράσουν τα δύο αυτά υλικά για περίπου μισή ώρα κι έπειτα, τρίψτε το σημείο που υπάρχει ο επίμονος λεκές με τη σκούπα ή με μια βούρτσα.

Θα δείτε ότι οι λεκέδες θα αρχίσουν να εξαφανίζονται ενώ τα πλακάκια σας θα αποκτήσουν μια φυσική λάμψη! Δοκιμάστε το και πείτε μας εντυπώσεις!