ESCOCIA GRIS RGB AMBIENTE

Σε γενικές γραμμές τα πλακάκια πρέπει να επιλέγονται με τεχνικά / δομικά και αισθητικά κριτήρια.

Στο τεχνικό κομμάτι θα πρέπει να γνωρίζουμε αν έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά απόδοσης που συνήθως είναι μηχανικά, χημικά και υγρομετρικά με σκοπό την μεγαλύτερη αντοχή σε εξωτερικές συνθήκες και διάφορα επίπεδα πίεσης. 

Στο αισθητικό κομμάτι είναι τελείως υποκειμενικό ανάλογα με το τι χρώμα και σχέδιο θέλει ο καθένας να έχουν τα πλακάκια του σύμφωνα με τον χώρο του.

Εκτός όμως από την ίδια ποιότητα πλακιδίων πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και τα βοηθητικά υλικά που συμμετέχουν στη διαδικασία τοποθέτησης των πλακιδίων (ιδιαίτερα η κόλλα και ο αρμόστοκος), αλλά και τη σχεδιαστική λύση που υιοθετήθηκε.

Τέλος, η επιλογή μας θα γίνει ανάλογα και σε ποιο χώρο θέλουμε να τοποθετήσουμε τα πλακάκια μας. 

Ο εξωτερικός χώρος ενός σπιτιού είναι η πρώτη επαφή μας με το σπίτι. Επιπρόσθετα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η βεράντα και το μπαλκόνι αποτελούν για εμάς χώρος χαλάρωσης και συγκέντρωσης με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. 

Για να διαλέξουμε τα καλύτερα πλακάκια εξωτερικού χώρου θα πρέπει να ακολουθείτε τρεις βασικούς κανόνες: ανθεκτικότητα, ασφάλεια & στυλ.

Τα πλακάκια δε θα πρέπει να είναι γυαλιστερά καθώς θα είναι ολισθηρά ειδικά σε βροχή, πότισμα και υγρασία. Μια μη ασφαλής επιλογή είναι ο γρανίτης και το μάρμαρο καθώς επειδή είναι συνήθως γυαλισμένα γίνονται παράλληλα και πολύ ολισθηρά.

Επιπρόσθετα, πριν προβείτε σε τοποθέτηση πλακιδίων προσέξτε τις επιπλέον εργασίες που θα χρειαστείτε. Παραδείγματος χάρη, στο μπαλκόνι θα ήταν καλό να κάνετε στεγάνωση πριν ώστε να αποφεύγονται μελλοντικά προβλήματα με το νερό και την υγρασία.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες όπως πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι ή παγετός το χειμώνα, δείχνουν τον δείκτη ανθεκτικότητας του πλακιδίου. Ο αποχρωματισμός από τον ήλιο ή το ράγισμα από τον παγετό είναι συνηθισμένα φαινόμενα όταν δεν έχουμε σαν δείκτη αγοράς την ανθεκτικότητα του πλακιδίου.

Τέλος, καθώς τα πλακάκια καθορίζουν την διακόσμηση και το ύφος του σπιτιού μας πρέπει να έχουν συνάφεια με τα άλλα χαρακτηριστικά του, ως αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης, καλό θα είναι να ακολουθούν το ύφος του σπιτιού μας, του τόπου όπου βρίσκεται το σπίτι και των επιμέρους στοιχείων που υπάρχουν σε αυτό.